Ми Вам зателефонуємо

м. Львів. Котлярська 2. (032)297-16-45 (067)756-58-76

Ukrainian English French German Italian Polish Russian Spanish
Раннє бронювання осінь-зима 2017-2018 ВІДКРИТО! тел:067-756-58-76
  • ДО ВАШОЇ УВАГИ з 23.06.2015 консульства та візові центри країн Шенгенської угоди, підключаються до Єдиної візової інформаційної системи. Головне нововведення даної системи - видача біометричних віз.

    Порядок подання документів не змінився, окрім необхідності особистої присутності заявника в будь-якому зручному Візовому центрі для подачі дактилоскопічних даних (відбитків пальців).

    Співробітники операторів будуть супроводжувати туриста під час відвідування Візового центру, проконсультують і підкажуть порядок дій на кожному з етапів.

  • Перелік документів для Візових Центрів Греції в Україні

    (для громадян України (прописаних у Київській, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Чернігівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях))

Перелік документів для консульства:


Для працюючих:

  1. Опросна анкета;
  2. Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК (у тому числі і чистих). Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК;
  3. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  4. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  5. Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Зразок довідки з роботи;
  6. Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  7. Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  8. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  9. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини (якщо ні - копія всіх заповнених сторінок загальногромадянського паспорта громадянина України);
  10. Копія авіаквитків або автобусних квитків.


Для частных предпринимателей:

  1. Опросна анкета;
  2. Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК (у тому числі і чистих). Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК;
  3. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  4. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  5. Копія свідоцтва про реєстрацію, завірена печаткою приватного підприємця, якщо її немає - завірена нотаріально;
  6. Копія патенту або ліцензії;
  7. Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою за останні 6 місяців або звіти з печаткою податкової за останній квартал;
  8. Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  9. Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  10. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  11. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини (якщо ні - копія всіх заповнених сторінок загальногромадянського паспорта громадянина України);
  12. Копія авіаквитків або автобусних квитків.


Для пенсіонерів:

  1. Опросна анкета;
  2. Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК (у тому числі і чистих). Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК;
  3. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  4. http://awscdn.mzt24.com/images/new/bg-uslu-preim.png) 0px 4px no-repeat scroll transparent;">Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  5. Копія пенсійного посвідчення;
  6. Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку;
  7. Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  8. Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  9. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  10. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини (якщо ні - копія всіх заповнених сторінок загальногромадянського паспорта громадянина України);
  11. У випадку, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати повний пакет документів особи, яка спонсорує поїздку;
  12. Копія авіаквитків або автобусних квитків.


Для подружжя один з яких не працює

       Опросна анкета;

  1. Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК (у тому числі і чистих). Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК;
  2. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  3. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  4. Копія свідоцтва про шлюб;
  5. Довідка з місця роботи чоловіка/жінки з зазначенням посади, окладу та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Зразок довідки з роботи;
  6. Спонсорський лист (нотаріально завірений);
  7. >Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  8. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  9. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини та - копія всіх заповнених сторінок загальногромадянського паспорта громадянина України;
  10. Копія авіаквитків або автобусних квитків.


Для дітей (до 18 років):

  1. Опросна анкета;
  2. Дитячий проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи) + копія ВСІХ СТОРІНОК (у тому числі і порожніх). До 18 років діти можуть бути вписані в закордонний паспорт батьків або одного з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років);
  3. 2 кольорові фотографії обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  4. Копія свідоцтва про народження (подається до 18 років обов'язково).
  5. Якщо дитині вже 16 років, копії всіх сторінок загальногромадянського внутрішнього паспорта. Для дітей від 12 років, які здають відбитки пальців у Візовому центрі при собі ОБОВ'ЯЗКОВО мати оригінал свідоцтва про народження;
  6. Копії ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянських закордонних паспортів батьків та копії всіх сторінок загальногромадянських паспортів;
  7. Копія свідоцтва про шлюб батьків;
  8. Письмовий дозвіл на виїзд дитини за кордон від одного/обох батьків, які не подорожують разом з дитиноютільки в оригіналі і з печаткою нотаріуса. Обов'язково в листі прописати супроводжуючого в поїздці (навіть якщо дитині вже 16 років), його паспортні та контактні дані. Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що оригінали поданих документів повертатися не будуть. Таким чином, туристам необхідно заздалегідь оформити 2 примірники дозволу на виїзд: для подачі документів і для перетину кордонів.
         Для підтвердження одноосібних батьківських прав:
         - Довідка про те, що, запис про батька зроблено «зі слів матері»;
         - Рішення суду про позбавлення батьківських прав;
         - Копія свідоцтва про смерть батька;
    У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються в консульство, а оригінали пред'являються на кордоні.
  9. Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором і завірена печаткою. На період літніх канікул довідка не обов'язкова;
  10. Якщо дитина подорожує з батьками і має дитячий проїзний документ до його пакету документів необхідно додати спонсорський лист від матері або батька (зразок спонсорського листа) копії фінансових документів одного або обох батьків: довідка з роботи з розбивкою за 6 місяців + довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо рахунок картковий, а також РУХ КОШТІВ ПО РАХУНКУ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  11. Якщо дитина подорожує самостійно, від одного з батьків (спонсора) необхідні: спонсорський лист (нотаріально завірений), оригінальна довідка з роботи спонсора (зразок довідки з роботи) і фінансові гарантії спонсора;
  12. Копія авіаквитків або автобусних квитків.


Для студентів:

  1. Опросна анкета;
  2. Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК (у тому числі і чистих). Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК;
  3. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  4. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  5. Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), завірена печаткою;
  6. Копія студентського квитка;
  7. Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  8. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  9. Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  10. Студенти, залежні від батьків, у віці до 21 року, за умови надання нотаріального спонсорського листи від батьків та довідки з навчального закладу.


Підтвердження фінансування поїздки - спонсорство:

  1. У випадку, якщо поїздку туриста оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист. Якщо спонсор є родичем туриста, то необхідна письмова заява з підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера / студента / непрацюючого туриста на час його подорожі до Греції + документи, що підтверджують спорідненість. Якщо спонсор НЕ є родичем - спонсорство має бути нотаріально оформлено.Зразок спонсорського листа.
  2. До спонсорського листа слід додати довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу і реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Зразок довідки з місця роботи. А також фінансове забезпечення спонсора: Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий; 
  3. Якщо спонсор і той, кого спонсорують їдуть разом - можна довідку з роботи і фінансові гарантії до документів того, кого спонсорують, додати в копіях.


Для подорожуючих на автомобілі (додатково до загального списку):

  1. копія техпаспорта на автомобіль;
  2. копія посвідчення водія;
  3. копія страховки на автомобіль;
  4. копія медичної страховки.

При 1-кратній візі в'їжджати на територію Греції через території інших країн шенгенської угоди можна, тільки якщо ці країни мають спільну зовнішню межу (не розділені територіями країн які не входять до переліку країн шенгенської угоди).

На 19/09/2012 р. оптимальним маршрутом для автомобілістів вважається маршрут через Румунію та Болгарію.

Можливо оформлення візи для іноземців які проживають в Україні, якщо вони мають посвідку на проживання в Україні або довгострокову реєстрацію (мінімум 3 місяці після закінчення поїздки).


Вартість візи до Греції:

  • 60 Євро - для громадян України (Візовий центр м. Київ, м. Дніпропетровськ, м. Харків, м. Львів, м. Івано-Франківськ, м. Луцьк)
  • 60 Євро - для громадян інших країн, які мають дозвіл на проживання в Україні. З 16.12.2014 обов'язкова присутність при подачі документів в Посольство Греції.
  • 20 Євро - студенти, яких нотаріально спонсорує один з батьків (за умови надання нотаріального спонсорського листа).
  • Для дітей від 6 до 18 років зі своїм проїзним документом і пенсіонерам - 20 Євро.
  • Для дітей від 6 до 18 років які вписані в паспорт батьків - 20 Євро.
  • Для дітей від 0 до 6 років вписаних в паспорт батьків або зі своїм проїзним документом - віза безкоштовно. \(Візові центри м. Київ, м. Дніпропетровськ, м. Харків, м. Львів, м. Івано-Франківськ, м. Луцьк).

Консульський відділ Посольства Греції в м.Києві знаходиться за адресою:

  • 01901, м. Київ, вул. Панфілівців, 10
    тел.: +380 (44) 254.54.78
    факс: +380 (44) 254.58.05
    e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.